Sneeuwkamperen

(25 - 26 februari 2005)

Al een tijdje willen we met een paar mensen eens kamperen in de sneeuw, dat is natuurlijk lastig plannen omdat de beslissing pas op het laatste moment genomen kan worden en dan heeft opeens niemand tijd. Dit  weekend had ik zelf eigenlijk ook geen tijd dus kreeg ik opeens het idee om van donderdag op vrijdag te kamperen.

Het was de hele dag al mooi weer met zo nu en dan een klein beetje sneeuw. Uit mijn werk heb ik snel wat spullen bij elkaar gezocht en in de auto(!) gegooid. Direct op weg richting Robbenoordbos maar onderweg nog wel snel wat boodschappen gedaan.

Helaas was het net donker dat ik er aankwam, snel tentje op gezet en iets gegeten om daarna nog een croscountry boswandeling te maken in het donker. Omdat het volle maan was en de wetenschap dat het bos niet oneindig groot is durfde ik zonder problemen van het gebaande pad af te dwalen, dat koste me wel ettelijke schrammen op mn benen en ik moest vanwege slootjes een heel eind de zelfde weg terug, slootje springen leek me geen goed plan in de vrieskou en nog in het donker ook.

donker

Terug bij de tent meteen in de slaapzak, het kaarslampje, radiootje, een tijdschrift en een glaasje wijn als gezeldschap. Lekker slapen maar tegen en uur of vijf toch wat kleding aan getrokken  (mijn slaapmatje is kennelijk toch niet isolatie genoeg). In de morgen werd ik wakker door blaffende honden, die beesten en hun eigenaar geloofden natuurlijk hun ogen niet.
De volgende morgen natuurlijk weer een stukje wandelen om warm te worden.


sneeuw

Erg veel sneeuw is het niet maar het heeft wel wat.

meer sneeuw

Zoals verwacht was het water afgesloten, vandaar die jerrycan.


zelfportret

Niet helemaal uitgeslapen zo te zien.

verboden te kamperen

Het tentje weer opgeruimd en een rondje over WieringenDe Quarantaineweg, het wad in de sneeuw, veel te zachte blubber voor motorrijden.Maar wel adembenemend mooi natuurlijk.

peilschaal

Iets verderop staat dit schuilhokje van rijkswaterstaat al jaren nix te doen.Het Zwanenwater bij Callantsoog is alle jaargetijden mooi!Vanuit de vogelkijkhut, helemaal rechts zie je de drijvende kijkhut nog liggen.Mooi hé!

Na dus een wandeling door het Zwanenwater weer naar huis, boodschappen en weer terug in het normale ritme. Lekker even weg geweest.