Koud!

De straat waar afgesproken was vanaf de verkeerde kant ingereden, 'Amsterdam Hangout' en 'Angelplace' zijn nou niet plekken waar je in de buurt een japanse motor wilt parkeren, ook al zit ie helemaal stoer onder de blubber na een dagje allroad rijden in de Achterhoek.

De andere kant van de straat ziet er hoopgevender uit en na een kwartiertje wachten zie ik dan toch auto's met kano's op het dak, waaronder mijn 'banaan'.

Vanaf de weespertrekvaart draaien we de Amstel op en steken over naar de luwe kant, het waait best wel en het is gewoon koud. Tegen mijn verwachting in zijn we lang niet alleen op de Amstel, vele roeiclubs hebben hier kennelijk hun speelterrein. Een verdwaalde politieboot stuurt ons terug naar de stuurboordzijde. Na wat kleinere grachtjes met veel halfgezonken boten komen we uit bij het binnen-IJ. Het Nemo toornt indrukwekkend boven ons uit. Wat rondvaartboten en de wind maken het manouvreren lastig, gelukkig snel weer de luwte in om een korte drijfpauze te houden onder een brug. Ria moesten we alleen even terug halen, die was al bijna voorbij het station.

Zo rond de wallen klikken fototoestellen van toeristen er vrolijk op los terwijl wij de gevels bewonderen. Een kort stukje tegen de richting in varen nemen we op de koop toe. Een geschikte plek om uit te stappen wordt niet gevonden dus na nog een korte drijfpauze varen we wind mee weer terug over de rivier waar Amsterdam haar naam aan dankt naar de parkeerplaats.

Terug in HHW op vergeefs op zoek naar koffie, dan maar naar huis na een lekker dagje uitwaaien. Het was zeker weer de moeite waard.


foto's: diverse bronnen