Midwintervaren

Na een theateropstreden van Nico oppert Ruud het idee om in de winter een kampeertochtje te houden, nog geen vijf minuten later zijn we al met vier belangstellenden.

In december voorzichtig opnieuw polsen of er belangstelling voor is en tot mijn verwondering is de belangstelling best wel groot voor zo'n stoere tocht. Met alleen mond op mond reclame komen we op negen deelnemers en twee verzoeken om een ander weekend te plannen! Door ziekte varen we met totaal 8 man/vrouw. Grappig is ook wel dat mensen die jaren niet in een tent geslapen hebben nu opeens in januari het kamperen weer oppakken.

Eind januari gaan we dan echt, droog weer, een redelijke temperatuur maar wel een straffe westenwind. De boten kreunen tijdens het inpakken, het is even puzzellen, maar uitendelijk lukt het om alles in de kajaks te pakken.

De wind schuin tegen weerhoud Hans er niet van om met sleep veruit als eerste bij de Nollenbrug aan te komen. Daarna is het voor de wind in een rustig tempo maar bijna surfend op de golven naar Rustenburg. De sluiswachter had zich kennelijk niet laten omkopen zodat we via een klein steigertje met een hoop rotzooi ervoor toch uit het water moesten en de wielen onder de boten. Iedereen een andere soep als lunch, zo eensgezind zijn we dus ook niet :-). In de luwte van de dijk door het uitgestrekte noordhollandse landschap weer verder. Veel zwaaiers onderweg, kennelijk zijn we een gewaardeerde bijzonderheid; en die zwaaiers weten niet eens dat we gaan kamperen..... Op het eind toch nog een paar sloten met de wind tegen. Om precies half vijf trekken we de kano's op het droge bij de Schaerput.

Tentdoek flappert en haringen gaan de grond in, omkleden, douchen en snel de schuur in die we mogen gebruiken voor de avond. RiaW is ondertussen geariveerd met een auto vol eten en spul wat niet in een kano past. Een soto-ayam maaltijd gevolgd door gitaarmuziek maken deze dag helemaal af.

Iedereen lijkt de nacht wel anders te ervaren, de een heeft het frisjes gehad en een ander alleen maar last van de wind; langzaam komt de groep weer tot leven. De sfeer is echter prima en het ontbijt -geheel verzorgd door RiaD- smaakt prima.

Inpakken en Andre en Alie bedanken voor de gastvrijheid, de boten gaan net te water als Piet aan komt varen, hij moest naar het theater gisteravond dus heeft ie de nacht thuis doorgebracht.

In een heerlijk winterzonnetje met nog wel wat wind varen we richtig Roskamsluis. Uiteraard weer overdragen en dat is hier altijd een behoorlijke onderneming. Nico komt net aanfietsen met een fototoestel om de nek, dat gaat mooie plaatjes opleveren!

Terug bij Ossa snel uitpakken en opruimen. Nog wat laatste groepsfoto's en snel naar huis. Het was een heerlijke winterbreak. Iedereen bedankt!