Rondje Bol tegen de klok in

Op pad met Bart, Sjaak, Thierry, Piet, Marianne en Niekkie die voor het eerst in haar leven tochtleidster in spé is. Maar voordat we op pad gaan hebben we eerst een record bijgewoond van Thierry die van zijn bed binnen het uur in zijn kano zit... en wie Thierry kent weet dat dit zeker in het recordboek op genomen moet worden.

Met zijn zessen varen we Fort Harsens uit na dat ik voor het eerst in me leven me aangemeld heb via de marifoon onder supervisie van Bart. We varen na niet genoemde koersen omdat Niekkie er een beetje blondt wat wijzigingen tegen aan gooit het Molengat in. Bart, Piet en Sjaak bevinden zich al gauw in wat brandinggolven die mij op netvlies staan als enorm maar dat vind ik zelf al snel. Ik vaar lekker droog bij de meiden...Sorry Thierry...:-)

Heerlijk weer en voor dat we er erg in hebben is het lunchtijd die we besteden op onze privé baai. We verklappen niet dat dit aan de Oost kant van de Bol is. :-))) Want we houden het graag als een stukkie privé terrein waar we genieten van spelende zeehonden die nieuwsgierig ons komen ruiken. Briesend als paarden zwemmen ze zo dicht mogelijk als ze durven voor ons langs. Omdat we alle tijd hebben voordat we terug kunnen, varen we vanaf de Bol naar het eerste deel strand van Den Helder waar we nog wat rollen en ff op het zand neer strijken. Zullen we maar niet verklappen dat Piet drie keer nodig had om in te stappen. Nee... vertellen we niet. :-))

Bij de Helsdeur gaan vier van ons over de dijk terug om op tijd op de club te zijn en Thierry en ik besluiten om door de sluis terug te gaan waar we nog even lekker wat tempo varen. Op de club ontmoeten we elkaar weer en met zijn vijfen babbelen we nog wat na.

We zijn het er over eens dat het een heerlijke dag was en dat we het zeker over doen ter zijner tijd.

Niekkie
16 augustus 2008

rondje bol

Eerst door mooie vaarten naar de sluis.

rondje bol

In de sluis.

rondje bol

Dan de ruimte van de zee opzoeken

rondje bol

Piet kijkt even hoe diep het is, achter hem komt een zeehond even naar Piet kijken.

rondje bol

Weer instappen.

rondje bol

Een traantje op de lens omdat de heerlijke dag weer bijna over is.


alle foto's